Yosuzluk, Rüşvet ve Görevi Suistimaller, Bu Kadarına da Pes Dedirtecek Uygulamalar

23 Aralık 2013 Pazartesi yazildi.


Kamuoyuna yansıyan milyonlar dolar boyutundaki hırsızlık, haraç, rüşvet v.d. yolsuzluklar nedeniyle, Hükümetin ve hükümet başkanının yapacağı tek bir icraat vardır, oda bir an istifa etmektir. Mübarekler, madakus keneleri gibi devlet makamlarına yapışıp, vatandaşların kanını emiyorlar, ülkeye hastalık yayıyorlar ve uzaklaştırıldıklarında ise devleti  komaya sokuyorlar, ülkeyi felç ediyorlar.

Demokrasi kültürü gelişmiş batılı ülkelerde bu boyuttaki yolsuzluk ve görevi ihmal ve suiistimallerde sorumlular başta hükümet istifa ederdi ya da ettirilirdi. Türkiye’de ise tam tersi, siyasiler, sorumlular daha da havalanıyorlar, üst makam sahibi oluyorlar, ödüllendiriliyorlar. Yolsuzluk rüşvet gibi görevi suiistimalleri ihbar edenler, ve buna karşın görevini yerine getirmek isteyenler tehdit ediliyorlar, lanetlenip sürülüyorlar,...  
.............................
 
Sayın …………………..,

Tespitlerinize tamamen olmasa da katılıyorum!

Türkiye de devlet yönetimi ile toplum bölünme, vatan parçalanma, millet kullanılma ülke yağmalanma süreci devam etmektedir.  Siyasiler devlet yönetiminden, halkın çıkarlarından çok kendi ve yakınlarının çıkarları peşinde olduklarını bilmeyen yoktur. Bunlar için demokrasi, insan hakları, hak hukuk, adalet, hürriyet, vatan millet, ezan, namaz, vatandaş bir bahane, bir araç yada bir perde, örtü.  Gerekli önlemler alınmadığı takdirde, Türkiye’ yi çok daha kötü günler, siyasi ve ekonomik kaos beklemektedir, Libya, Suriye; Mısır, Irak gibi.

Bu görüşlerimle kötü haberlerin habercisi olmak istemem. İnşallah yanılıyorumdur.

Türkiye’de devlet yönetiminde acil reformlara gidilmesi gerekiyor. Uzman, tarafsız, önyargısız bilim adamlarından ve dürüst başarılı vatandaşlardan oluşan, siyasilerin, partililerin dışında bir çalışma topluluğu veya danışman meclisi ile devlet yönetimde gözlenen sorunların, aksaklıkların giderilmesine çalışılmalıdır. Günümüzün teknolojik olanaklarından faydalanarak bilgisayar destekli devlet yönetimi kişilerin, siyasilerin, partililerin keyfine bırakılmadan gerçekleştirilmesine çalışılmalıdır.

……………………………….

Üç dört gündür kamuoyuna yansıyan milyonlar dolar boyutundaki hırsızlık, haraç, rüşvet v.d. yolsuzluklar nedeniyle, siyasilerin kamuoyuna yansıyan açıklamaları demeçleri, yorumları özellikle hükümet uygulamaları incelendiğinde bunların sağlıklı devlet yönetimi için elverişsiz, yetersiz hatta bazılarının bırakın devlet yönetiminde sokakta dahi sorunlu, tehlikeli oldukları ve tedaviye, hava değişikline ihtiyaçları olduğu tespit edilmektedir!  Hükümetin ve hükümet başkanının yapacağı tek bir icraat vardır, oda bir an istifa etmektir. (Bazı konularda uzman olmağa da gerek yoktur, örneğin bazı siyasilerin kamuoyuna kendi ağızlarından canlı olan açıklamalarında kullandıkları gereksiz, uyumsuz sözler, kelimeler, küfürler, tehditler ve havalı bedeni hareketleri onların ruh, kişilik halini, mantıksızlıklarını, düşünme ve algılama kabiliyetlerini, kişilik zayıflıklarını ele vermektedir.)

Demokrasi kültürü gelişmiş batılı ülkelerde bu boyuttaki yolsuzluk ve görevi ihmal ve suiistimallerde sorumlular başta hükümet istifa ederdi ya da ettirilirdi. Türkiye’de ise tam tersi, siyasiler, sorumlular daha da havalanıyorlar, üst makam sahibi oluyorlar, ödüllendiriliyorlar.

Mübarekler, madakus keneleri gibi devlet makamlarına yapışıp, vatandaşların kanını emiyorlar, ülkeye hastalık yayıyorlar ve uzaklaştırıldıklarında ise devleti  komaya sokuyorlar, ülkeyi felç ediyorlar.  

Devlet yönetimindeki beceriksizlikleri, görevi suiistimalleri, yolsuzlukları, ihmalleri ve keyfiyetleri karşısında, halkın demokratik tepkilerini,  v.b.  tüm sucu yabancı ve yerli şer güçlere  (son dönemlerde moda olan ABD, İsrail’e, Batılılara)  havale etmek ve veya hükümete tuzaktır, komplodur yada vatan ihanettir söylemleri, dibe vuran, iflas eden ve söyleyecek akıllı sözü olmayanların sarıldıkları son çaredir, bazen işe de yarıyordur maalesef. Veya bizlerin gelişmesini güçlenmesini istemiyorlar, hükümete komplodur, iftiradır, tuzaktır vb. veya Bu alçaklıktır, şerefsizliktir, ahlaksızlıktır. Hem dindarım diyeceksin, hem de gözünü kırpmadan masum insanlara iftira atacaksın. Yazıklar olsun!!!!!!!!!! Söyleyenlere hele bakın! ……………………….bu kadarına da pes doğrusu.

AKP’yi ve hükümet başkanını iktidara getiren, halka kabul ettiren cemaatin ta kendisidir. Cemaatin bir nesil boyunca planlı sabırlı ve disiplinli yoğun çalışmasıdır. Cemaat AKP ye,  AKP de Cemaate muhtaçtır. Milyar dolar boyutunda çıkar anlaşmazlığı ortaya çıkınca, devlet kurumlarının paylaşılmasında zıtlıklar baş gösterince, birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya atılıyor, birbirlerine savaş ilan edip hodri meydan diyorlar.

Demokrasi kültürü ve insan kişiliği gelişmiş ülkelerde bu durumlarda sorumlular, başta hükümet, hükümet başkanı ve ilgili bakanlar, istifa edilir ya da istifa ettirilir.

Yolsuzluk ve görevi suiistimaller Türkiye de devletin tüm kurumlarında müzmin bir hastalıktır rüşvet vermeden iş yaptıramazsınız, başvurduğunuzda bin pişman ederler. Hak aramak için mahkemeye başvursanız da nafiledir, yıllarca, bir ömür süren davalarla insanlıktan ederler, başınız belaya da girer. Türkiye de dün öyleydi bugün de devam etmektedir. Taşradaki belediye memurları dahi kısa sürede palazlanıyorlar... DrHusso

Saygılar

İzmir, 22.12.2013

0 yorum: