ALLAH BİZLERİ ANALARIMIZIN HAYIR DUASINDAN EKSİK ETMESİN, AMİN.

9 Mayıs 2016 Pazartesi yazildi.

BİZLERİ DÜNYAYA TAŞIYAN, BÜYÜTEN ANNELERİMİZİN, ANNE ADAYLARININ ANNELER GÜNÜ, 08 MAYIS 2016 KUTLU MUTLU OLSUN

Onların hakkı, değeri ölçülmeyecek kadar büyük, yücedir. Bu Yücelik Kutsal Kitabımız Kuranı Kerimde; ‘‘CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR’’ tanımıyla kısa ve öz çok güzel açıklanmıştır. Buna rağmen 21. Yüzyılda hala bir çok Annelerimiz, Kadınlarımız İslam Ülkelerinde, Türkiye’de hak etmedikleri mağduriyetlere, şiddetlere, öldürülmelere, ağır işlere, aşağılanmalara, muameleye maruz kalmaktadırlar. Kadını, anneleri erkeklerin kölesi olarak gören zihniyet hala devam etmektedir…..

Anneler gününde, kadınlar gününde devleti yöneten siyasiler hoş boş sözlerle kamuoyunda kutlayacaklarına, anneler, kadınlar lehine gerekli yasaları düşünmelerinde yarar vardır!

Ülkelerde iyi sağlıklı bir neslin olması: annelere anne adaylarına yani ülkedeki kadınlara bağlı olduğu bilimsel olarak ortaya çıkmıştır. Ulm Üniversitesinde, Almanya’da yapılan araştırmalarda çocuğun zekâ seviyesi babadan ziyade anadan geçiyormuş, etkileniyormuş. Yani çocukların, gelecek nesillerin zekaları, akıl seviyeleri kadınların zeka seviyeleri ile belirleniyormuş.   Kadınlarımızın, anne adaylarımızın zeka seviyelerini etkileyen beslenme, çağdaş eğitim gibi çevresel faktörlerde unutulmamalıdır. Maalesef ülkemizde, Müslüman ülkelerinde özellikle beslenme, eğitim öğretim, dış baskılar gibi faktörleri kız çocukları için pek iç acıcı değil. Konunun teferruatına girip daha fazla zamanınızı almak istemiyorum. Sadece bir iki gözlemimi sizle paylaşmak istiyorum: Kampus içeresinde kız öğrencilerinde ve dışarıda genç kızlarında, okul kız öğrencilerinde bir cüceleşme, fiziki bedensel bir çöküşü görüyorum. Çinlilerde kız erkek öğrencilerde boy uzaması gözlenirken, özellikle Türk kız öğrencilerinde boy kısalması , kilosuzduk hakimdir. ( Bunun bilimsel araştırılması yararlı olur düşüncesindeyim) Bunun da yetersiz, düzensiz sağlıksız beslenmeden, abur cubur atıştırmalardan, aşırı ağır işlerden, çocuk yaşta evliliklerin bir sonucu olabileceği görüşündeyim. Türkiye’de Mutfak fiyatlarının yükselişi, işsizlik te sağlıksız bir nesle neden olabiliyor. Yakın çevremden tespit ettiğim kadarıyla, ana babalar erkek çocuklara kız çocuklardan daha düşkün oluyorlar, erkek çocukların beslenmelerine verdikleri hassasiyeti kızlarında göstermiyorlar!

…………………….

Yine çevremdeki gözlemlerim ve tespitlerinden çıkardığım, teyit ettiğim diğer bir sonuç:


Ana, babasına iyi davranmayanların, onları ağır şekilde üzenlerin özelikle analarının bedduasını alan çocuklar yaşamlarında ne kendilerine nede başkalarına hayır etmiyorlar!!!!!
ALLAH BİZLERİ ANALARIMIZIN HAYIR DUASINDAN EKSİK ETMESİN, AMİN.

…………………..

Rahmetli anamla ilgili bir anımı kısaca yazmak istiyorum. Memlekette, Cunda-Ayvalıkta liseyi yeni bitirmiştim. Bir olay nedeniyle evimize yakın bulunan jandarma karakolunda insanlar toplanmıştı, oradan geçerken bende kalabalığa karıştım.  Jandarma karakol önünde toplanan kalabalığı dağıtmak için eski Kırıkkale tüfeği ile rastgele vatandaşlara vurmağa başladı. Bana da vurmağa kalkıştığından onu tutup kısa bir süre hareketsiz hale soktum ve kalabalığın içerisinden kaçarak kayboldum, saklandım. Jandarma bir süre beni aradı, eve de gelip baktı. Birkaç gün sonra beni yakalayıp karakolun bodrumunda falakaya yatırıp dövmeye başladılar. Bunu gören Hamide isimli bir komşu kızı koşup anama haber veriyor. Rahmetli anam koşarak, söylenerek karakolu basıp beni jandarmaların elinden alıyor. Nasıl oldu hala bugün anlayamadım.

İlk okula dahi gidemeyip, çocuk yaşlarda zeytin tarlasında, domates tarlasında çalışmağa başlayan rahmetli anamı ben böyle tanımazdım, tahmin dahi edemezdim.

ANALAR BÖYLEDİR İŞTE, ÇOCUKLARI İÇİN ÖLÜMÜ DAHİ GÖZE ALIP HİÇ DÜŞÜNMEDEN ATILIRLARMIŞ…

ANNELERİMİZİN, ANNE ADAYLARININ ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

 Ozden
İzmir, 8.5.2016

 

1 yorum: