YENİ ANAYASA PAKETİ VE BAŞKANLIK PAKETİ İLE İLGİLİ TWİTERLER, DR HUSSO

1 Şubat 2017 Çarşamba yazildi.


SAĞLIKLI HER VATANDAŞ ANAYASA OYLAMASINDA  KENDİSİNİN VE NESİLLERİNİN VE ÜLKENİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK AKLI, VİCDANI İLE KARAR VERİP OYUNU ATMAYA GİTMELİDİR.

OCAK 2017 YENİ ANAYASA PAKETİ: DEVLET YÖNETİMİNİN TÜRKİYEYİ UCURACAK MUCİZELER YARATACAK SİHİRLİ DEGNEGİ OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR!

DÜZENLENEN YENİ ANAYASA PAKETİ İLE TÜRKİYENİN ÖNÜ ACILACAKTIR, SORUNLAR KALKACAKTIR, TERÖR BİTECEKTİR, EKONOMİ ŞAHLANACAKTIR!

DÜZENLENEN YENİ ANAYASA PAKETİ İLE BENCE BÖLGEDE BÜYÜK KURDİSTANİN ÖNÜ ACILACAKTIR, TÜRKİYE KAOSA DALACAKTIR.

YENİ ANAYASA İLE KOALİSYONLAR KALKACAK, DEVLET YÖNETİMİNDE TOPLAM KALİTE YÜKSELECEKTİR SÖZÜ ASILSIZDIR.

TEK ADAM BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE YÖNETİLEN GERİ KALMIŞ ÜLKELERDE KOALİSYONUN OLUMSUZLUKLARI DEVREDEN KALMIYOR, MEVCUTTUR.

BÖLGEDE YAŞANAN KAOSUN NEDENLERİNDEN BİRİ ENERJİ ZENGİNLİKLERİNİ ELE GECİRMEK. DİGERİ BAGIMSIZ KURDİSTAN DEVLETİNİN İLANIDIR.

………

Devlet yönetimlerinde ortaya çıkan hataların aksaklıkların giderilmesi amaçlı anayasada gerekli düzenlemelerin yapılmasına kimsenin diyeceği yoktur.

Günümüzün ve geleceğin koşulları dikkate alınarak ta anayasada gerekli düzenlemelerin yapılması kaçınılmaz olmaktadır.

Fakat devletin kuruluş hayati temel yasaları ile oynanmasına, değiştirilmesine halktan evvel devletin ilgili kurumları başta TBMM’si izin vermemelidir.

 

21. Yüzyılda tekadam başkanlık devlet yönetimi yerine parlamenter sistemi daha uygundur!  Özellikle gelişmekte olan ülkeler için parlamenter devlet yönetim sistemi vazgeçilmezdir.

Dünyada bolluk ve varlık içinde yoksulluk ve kaos yaşayan ülkelerin çoğunluğu tekadam başkanlık sistemi yani postmodern diktatörlükle idare edilen devletlerdir.

Anayasada gerekli değişikliklerin uzmanlarca tespit edilip tartışmaya sunulması biz yaptık oldu bitti demekten daha akıllıcadır, ülkemizin hayrınadır.

Yeni anayasa paketin oylaması ile halk evetçiler ve hayırcılar diye birbirlerine düşman kesilmemelidir, herkesin kararına saygı duyulmalıdır.

Anayasa oylamasında hayır oylarının daha fazla çıkması halinde de hükümet krizi yaşanmamalıdır, tekrar değerlendirilmesi olarak görülmelidir

SAĞLIKLI HER VATANDAŞ ANAYASA OYLAMASINDA  KENDİSİNİN VE NESİLLERİNİN VE ÜLKENİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK AKLI, VİCDANI İLE KARAR VERİP OYUNU ATMAYA GİTMELİDİR.

Anayasa oylamasında benim oyumun rengi bellidir. Türkiye’nin daha zengin, güçlü ve güvenli bir geleceği için yeni anayasanın uzmanlarca hazırlanması lehinde hayır olacaktır.

……………………

Yeni anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı vardır diyenlerden bir olarak, Türkiye’nin önü açılmak isteniliyorsa, yapılması gerekenlerin başında dinci hurafelerden uzak  çağdaş eğitim öğretimdir.  Türkiye’de son  10 yıldır abartılan İmam Hatip okulları yerine; uygulamalı teknik, fen, edebiyat, güzel sanatlar, meslek okullarına  öncelik verilmelidir. Bu okullarda Müslüman öğrencilere İslam Dinin Güzellikleri, Allah ve İnsan sevgisi, dini ibadetlerin Kuranda yer aldığı gibi hadislerden, fetvalardan ve Arapizm’den uzak olacak şekilde öğretilmesi yararlı olur düşüncesindeyim. İman Hatip Okulların, yakın gelecekte ülkenin geleceğine olumsuz yansımaları kaçınılmaz olacaktır. Türkiye’de Dindar Nesil, aslında Kilisenin bir projesidir, Amacı Türkiye’nin gelişmesini ve güçlenmesini önlemek ve kontrol altına tutmak, sömürmek içindir!!!   

Okullarda İslam Dini Eğitimi, İmam Hatip Okulları, orada okutulan, öğretilenlerin  de korkulmadan kamuoyunda tartışılmalıdır. İslam Dini, Müslümanlık kimsenin tekilinde olmamalıdır, Her Müslüman sağlıklı İslam Dinine, Muhammedine en az dini çıkarları gereği kullanan kullandıran yobazlar kadar sahip çıkmalıdır!

Geçen günlerde Moabit-Berlin, Almanya’da bulunduğum sırada Gas türbinlerinin yapıldığı Siemens Fabrikasında workshopa katılmıştım. Moabitt Berlinin ilk sanayileşmenin başladığı sonlarında başlamış ve Gezdiğimiz Fabrika, ta 1807 yıllarında buhar türbinleri makinaların üretimi için kurulmuş bugüne kadar dayni fabrika hallerinde bugün yüksek basınçlı gastürbinleri üretimi ile devam ediyor. Bir türbin ağırlığı yüz bin ton ağırlığında ve sadece montajı aylarca sürüyormuş ve milyonlarca dolar diğerinde imiş…. yerlerden biri olduğunu bunca zaman orada yaşamama rağmen yeni öğrendim! 17 Yüzyılın

Varmak istediğim sonuç; Osmanlı devlet yönetimi dinin tesirinde hurafelerle, hadislerle havanda su döverek, bilimden teknolojiden uzak kalmıştır, yıkılmıştır..

TÜRKİYE VE İSLAM ÜLKELERİNDE, GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE

SİHİRLİ DEĞNEK,

BAŞKANLIK SİSTEMİNDE NEDE YENİ ANAYASA PAKETLERİNDE ARANMAMALIDIR!

DİNDAR NESİLDE, YADA YERALTI ZENGİNLİKLERİNDE

 BULUNMAMAKTADIR!

 

SİHİRLİ DEĞNEK;

HAK & HUKUKUN KORUNMASINDA, FIRSAT EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASINDA,

DİNİ HURAFELERDEN UZAK UYGULAMALI ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE,

BİLİM TEKNOLOJİDE, ARGE’DE

DİNİN DEVLET VE ŞİRKET YÖNETİMLERİNDEN UZAK TUTULDUĞU,

LAİK ÖZDE DEMOKRASİ HALK CUMHURİYET DEVLET YÖNETİMLERİNDE

ARANMALIDIR.

 

ÖZELLİKLE İSLAM ÜLKELERİ

İSLAM ADINA CİHADI

ÇAĞDAŞ EĞİTİM ÖĞRETİMDE

BİLİM TEKNOLOJİDE.

İNOVASYON-ARGE’DE

YAPMALIDIRLAR.

 

 

 

 

 

 

1 yorum:

  1. TÜRKİYE VE İSLAM ÜLKELERİNDE, GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE
    SİHİRLİ DEĞNEK, BAŞKANLIK SİSTEMİNDE NEDE YENİ ANAYASA PAKETLERİNDE ARANMAMALIDIR!
    DİNDAR NESİLDE, YADA YERALTI ZENGİNLİKLERİNDE
    BULUNMAMAKTADIR!

    SİHİRLİ DEĞNEK;
    HAK & HUKUKUN KORUNMASINDA, FIRSAT EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASINDA,
    DİNİ HURAFELERDEN UZAK UYGULAMALI ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE,
    BİLİM TEKNOLOJİDE, ARGE’DE
    DİNİN DEVLET VE ŞİRKET YÖNETİMLERİNDEN UZAK TUTULDUĞU,
    LAİK ÖZDE DEMOKRASİ HALK CUMHURİYET DEVLET YÖNETİMLERİNDE
    ARANMALIDIR.

    YanıtlaSil