Balyoz, Ergenekon TSK - Davaların Amacı!

1 Mayıs 2013 Çarşamba yazildi.


Teröristlere, canilere ve yobazlığa karşın canları kanları pahasına mücadele veren komutanlar, subayından tutun generaline, genelkurmay başkanına kadar düzmece suçlarla, tutuklanıp;  ‘‘TCK 312/1: ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet... cezalarla hapishanelerde çürütülüyor. Buna karşın Devlete karşın silahlı eylemler yapan ve ülkeye her türlü zararı vermekten çekinmeyen teröristler, bebek canileri ve destekçileri Türkiye’de ve Yurtdışında serbest geziyorlar, halk kahramanları ilan ediliyorlar. Türkiye’ye silahlı terör estiren canilerden, bebek katillerinden hükümet medet ummaktadır, bir nevi geçici saldırmazlık paktını tavizlerle imzalamaktadır. Teröristlerle iş birliğine giren devlet yönetimine karşın aynı savcılar hâkimler sessiz kalıyorlar. Neden ?

Buna adalet mi denir?

………….

Teröristlere, canilere karşın canları kanları pahasına mücadele veren başarılı ve dünyaca takdir edilen TSK’nın şerefli, asil  komutanları düzmece suçlarla tutuklanarak, TCK 312/1: ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet... cezalarla hapishanelerde çürütülüyor. Buna karşın Devlete zarar veren, ülkeye her türlü zararı vermekten çekinmeyen teröristler, bebek canileri ve destekçileri serbest geziyorlar, halk kahramanları ilan ediliyorlar. Türkiye’yi batıran, teröristlerle iş birliğine giren devlet yönetimine karşın aynı savcılar, hâkimler sessiz kalıyorlar.  . Neden ?

Buna adalet mi denir?

 

………………

 

Kar­dak kri­zin­de Türk Bay­ra­ğı­’nı ka­ya­lık­la­ra di­ken SAT eki­bin­de kahraman subaylar bugün ipe sapa gelmez düzmece suçlarla, TCK 312/1: ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet...’ cezalarla hapishanelerde çürütülüyor. Buna karşın Devlete zarar veren, ülkeye her türlü zararı vermekten çekinmeyen teröristler, bebek canileri ve destekçileri serbest geziyorlar, halk kahramanları ilan ediliyorlar. Türkiye’yi batıran, teröristlerle iş birliğine giren devlet yönetimine karşın aynı savcılar hâkimler sessiz kalıyorlar.  . Neden ?

Buna adalet mi denir?

 

………………….

 

Ergenekon davasında savcı, CHP'li 3 milletvekili ile Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ dahil 64 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi

Balyoz davasında; Kara Kuvvetleri 102, Deniz Kuvvetleri 154, Hava Kuvvetleri 43, Jandarma 63, Sahil Güvenlik 2.

Ankara Barosu Başkanı ve Ceza Hukukçusu Metin Feyzioğlu, mütalaayı ağır bir dille eleştirerek şunları söyledi: “Adil yargılanma hakkını ihlal ettiği için tasfiye haline sokulan bir mahkemenin savcısı,delillere dayanmayan, gerçeklerle bağdaşmayan ve önceden nasıl yazılacağıbilinen bir mütalaa sunmuştur. Mahkeme, korkarım ki peşinen yazdığı hükmü ilan edecektir

 

"Cebir ve şiddet kullanarak hükümetin görevini kısmen ya da tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezası istendiğini söyledi. Bu eylemi nerede yaptığını ve delillerinin ne olduğunu soran ……….. gösteren Özoğlu, bahsettiği resmin Ergenekon davasına bakan hakim, savcı ve soruşturma sürecinde görev alan polislerin birlikte yaptıkları iftar yemeğine ait olduğunu söyledi. Özoğlu savcılığın getirdiği delillerin sahte olduğunu, polis tarafından üretildiğini iddia ediyorlar!!!! 

……………….

 

Türkiye gibi demokrasi kültürü gelişmemiş ve henüz yerleşmeyen, halk tarafından tam benimsenmeyen, aksak uygulanan ülkelerde demokrasi devlet yönetimin gücü; devlet kurumlarında dağıtılmalıdır. Her kurum anayasada belirlenen hükümlerle, yetkilerle devlet yönetiminde söz sahibi olmalıdır. Bu devlet yönetiminde çok başlılık değildir, büyük takım çalışması olarak değerlendirilmelidir. TSK Cumhuriyetin kuruluşunda ve ileride cumhuriyetin korunmasında sorumluk taşımaktadır. Bu acıdan bakıldığında TSK ileri gelen komutanlarının ülkenin olumsuz gidişatı ve başlarda halk çoğunluğunun AKP’ ye karşın endişeleri, korkuları,önyargıları nedeniyle ülkenin bir çok yerinde de başlayan yüzbinlerce katılımlı gösteriler karşısında durumu değerlendirmek, olası kaosu önlemek, olası rejim değişikliğine karşın neler yapılabileceğinin tartışılması önceden planlar yapılması tabii olarak karşılanmalıdır. Onların görevi zaten, Türkiye’nin, laik demokratik devlet yönetimin korumak ve kollamak onların birinci derecenden asli görevleridir. TSK Latin Amerika’nın muz cumhuriyeti orduları ile kıyaslamak bence abestir. Kurum içinde bazı elemanların olası görevi suiistimalleri tüm kuruma mal edilemez.

Kaldı ki, AKP hükümeti ile ilgili geçmişteki endişelerin, önyargıların, korkuların, iddiaların, öngörülerin  haklılığını her geçen gün devlet yönetiminin uygulamaları ortaya çıkıyor.

İflas etmiş bir devlet yönetimini göklere çıkarmak, dün söylediğinin zıttını bugün söyleyen ve uygulayan kişinin ciddiliği ve güvenirliliği yokken, onu dünya lideri olarak alkışlamak, övmek Türkiye’deki yalaklara  mahsus bir özelliktir.

(Türkiye güçlü olanakları, yetenekleri ile gerekse coğrafi konumu ve varlıkları ile çok daha iyi bir yaşam kalitesine, çok daha güvenli bir geleceğe, çok daha yüksek bir refah düzeyine sahip olması gerekiyordur. Siyasiler bu gelişme potansiyelini ağırlaştırmışlardır, mevcut alt yapıyı ve olanakları yeteri değerlendirmekten uzak ve beceriksiz kalmışlardır…..)

………………….

Devlet yönetimin TSK karşın Polisi güçlendirip çıkarları doğrultusunda kullanması ileride kontrol edilemez daha tehlikeli sorunlara neden olacaktır. Polis bugün hükümetin çıkarları doğrultusunda gestapo tipi bir güç haline gelmiştir. Halkın nefret ettiği ve korktuğu ve halkı haraca bağlayan bir siyasi dinci bir gruba meyilli bir güç olarak görüldüğü de unutulmamalıdır. Polis ve halk arasında ortaya çıkan şiddet olayların daha da artacağı, birbirlerini avlayacağı duruma gelirse sakın kimse şaşırmasın.

………………..

Ergenekon, Balyoz davlarının sizce de amacı ne olabilir? (Tarafsız, önyargısız, vicdanen normal bir vatandaş olarak düşünün ve cevap verin lütfen)

TSK’ nın komutanlarının ve diğer sivillerin mevcut devlet yönetimini yıkmak için terör örgütü kurmak ve üye olmak saçmalığına sizler de katılmıyor musunuz? TSK da o zaman  bir terör örgütü olarak tanımlanmaktadır.!

Genel Kurmay başkanı ve diğer kuvvet komutanları mevcut devlet yönetimini ve düzeni yıkmak amacı ile terör örgütü kurmak ve veya üye olmak suçlamaları doğru sayılsa bile esas sorumluları Devlet başkanı ve hükümet başkanları da tutuklanıp yargılanmalıdırlar, görevi suiistimalleri nedeniyle tabi ki.

Bu davada darbe teşebbüsü bir bahane, esas amaç TSK ve hükümet muhaliflerini yıpratmaktır. Diğer bir amaç ise; geçmişin öcünü almaktır! 

Türkiye’ de laik demokratik çağdaş devlet düzenini kademe kademe değiştirmeğe ve yıkmağa, bölmeğe çalışan birileri varsa o da mevcut devleti meşru ele geçiren güçlerdir!  (Hittler ve ekibi de demokratik seçimlerle devleti ele geçirerek düzeni değiştirerek katliamlar felaketler yaydığı hatırlanmalıdır. Türkiye’de de belli bir azınlık devletin nimetlerinden daha fazla ve uzun yararlanmak amacıyla benzerlik gözlenmektedir, örneğin başkanlık sistemi ile dinciler ve PKK devleti tamamen ele geçirmek niyetindeler.

………….

Sözün kısası, Türkiye’nin iç ve dış güvenliğini sağlayan, ic ve diş şer güçlere karşın mukavemet gösteren güçlü bir kurum TSK olduğu için, Şer güçler için özellikle PKK ve Yobaz şeriatçılar için TSK en büyük engel ve korkulan olduğu için TSK harcanılmak isteniliyor. Yargıyı araştırın, kimlerden oluştuğu orta çıkar, Dava siyasıdır, rejim değişikliği için dışarıdan destek bulan PKK ve yobaz şeriatçılar tarafından belirlendiği izlemindedir.

TSK her zaman güçlüdür, arkasında çoğunluk halk bulunmaktadır ve TSK’ya güven duyulmaktadır. 

 

1 yorum:

  1. İki gazetecinin tutuklanması ile ülkeyi ve dünyayı ayağa kaldıran demokrat, haksever, aydın uzmanlarımız, medyatik donkişotlar; ekran kahramanları, siyasiler, TBMM, Anayasa mahkemesi, sivil örgütler v.d.; , düzmece Balyoz, Ergenekon davaları ile TSK itibarsızlaştırılırken,
    komutanlar ve Koskoca genel kurmay başkanı vatan, devlet hainleri diye ömür boyu hapis cezaları verilirken neredeydiler!

    YanıtlaSil